Около 1000 американски военни ще бъдат разположени допълнително в Полша след

...
Около 1000 американски военни ще бъдат разположени допълнително в Полша след
Коментари Харесай

САЩ разполагат допълнително 1000 военни в Полша

Около 1000 американски военни ще бъдат ситуирани в допълнение в Полша след подписването през днешния ден на съглашение за военно съдействие със Съединени американски щати, разгласи в изявление за националната осведомителна организация ПАП външният министър Яцек Чапутович.

" Можем да разчитаме на още 1000 американски бойци на нашата територия. Доволни сме от решението на нашите американски сътрудници да разположат основния щаб на V корпус на американската войска в Полша, което ще се трансформира в най-важния команден център на Съединени американски щати от този тип на източния фланг на НАТО, " добави той.

Чапутович акцентира, че разполагането на спомагателни американски войски в Полша не би трябвало да се свързва с решението за изтеглянето им от Германия.

" Бойните единици, напускащи Германия, ще бъдат дислоцирани в други елементи на Европа - уточни той. - Засилването на наличието на Съединени американски щати у нас е обособен развой, който организираме от дълго време. Той има една цел - подсилване на сигурността на Полша ".

Споразумението за военно съдействие сред двете страни бе подписано през днешния ден във Варшава от министъра на националната защита на Полша Мариуш Блашчак и държавния секретар на САЩ Майк Помпео.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР